המצרכים:
500 גרם קמח לחם/לבן
כף שמרים יבשים
5 כפות גדושול סוכר
כוס וחצי חלב (שתיה חמה)
כפית מלח
60 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
לצבעים:
3 כפיות קקאו + כפית מים רותחים
1 כפית אבץ שחור (שימו לב בטיפ על רעיונות נוספים)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים חלב ולשים עד שהחומרים מתחילים להתגבש. מוסיפים מלח וחמאה ולשים כ-10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מחלקים את הבצק ל-2. חלק אחד מניחים לתפיחה בקערה ומכסים במגבת. את החלק השני מחלקים ל-2 חלקים, לחלק אחד מוסיפים את הקקאו המומס ולחלק השני את האבץ (או מעט סלק טחון לצבע ורוד) לשים את הבצקים עד שצבעם מתאחד. מניחים כל חלק לתפיחה בקערה מכוסה. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מוציאים מהקערה למשטח עבודה ומחלקים כל בצק ל-6 חלקים. מרדדים את הבצק הלבן למלבנים באורך כ-20 ס"מ (או בהתאם לגודל התבנית שלכם) וכך גם את הבצק השחור או הוורוד. מגלגלים את הבצק החום לרצועות באורך 20 ס"מ (או באורך שבחרתם). עוטפים את הבצק החום בבצק השחור (לא חייבים לסגור את הבצק השחור מה שייתן מראה של חברבורות. ממשיכים כך עם שאר הבצק ומניחים את הרצועות אחת על גבי השנייה בתבנית. מניחים לתפיחה נוספת ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. מכניסים לתנור ואופים כ-35-40 דקות. מוציאים מהתנור ומחלצים מהתבנית. ממתינים לצינון מלא לפני שפורסים.
עבור המתכון צריך תבנית לחם בגודל 10X20 ס"מ או 2 תבניות אינגלישקייק