מאת: השף הלבן
המרכיבים ל12-14 חתיכות:
- 10 עלי פילו מעדנות
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
לרויאל:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן
- 3 ביצים
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת / קשקבל מסדרת קולקשן
- קורט אגוז מוסקט
- מלח / פלפל שחור
למילוי:
- 1 פלפל גמבה אדום
- 10 עגבניות שרי
- ברוקומיני
- ממרח ארטישוק של אוליביה
- גבינת חמד 5% או 16% של תנובה
- אורגנו טרי
גודל תבנית: תבנית קיש 28הוראות הכנה:
- 01.בקערה, מערבבים את כל המרכיבים לרויאל עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- 02.מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 03.משמנים היטב את התבנית ומניחים על חצי תבנית דף פילו כך ש1/3 מהדף ישאר בחוץ.
- 04.מניחים עוד דף על החצי השני. משמנים בחמאה ומניחים שוב דפי פילו.
- 05.חוזרים ככל על הפעולה עם כל שאר הדפים.
- 06.משמנים היטב את הקצוות ומקפלים אותם כך שיווצר בסיס לקיש.
- 07.מפזרים את כל הירקות וגבינת החמד מעל.
- 08.מפזרים בעדינות את הירקות על הרואיל.
- 09.מפזרים מעל עשבי אורגנו טרי
- 10.מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 40 דקות או עד הזהבה