פסטיבל היין ה-26

זו אומנם השנה הקשה ביותר שחווינו – מלחמה, אובדן וגעגועים לחטופים – ובין לבין לפעמים יש צורך לנקות את הראש ולמצוא פינה חמימה בבטן, שתנחם ותרגיע | פסטיבל היין ה-26 מתקיים ברחבי מטה יהודה, ומזמין אתכם למסע של ניקוי קרוב לבית וממש במרחק נגיעה
נטלי נקש

אירוע היין ההיסטורי השנתי של מטה יהודה חוזר זו הפעם ה-26 ומתקיים בארבעה סופי שבוע בחודש יוני (מה-30.5). באירוע יתקיימו סיורים מקצועיים, טעימות של מגוון יינות איכותיים, השקת יינות חדשים, מאכלים מקומיים, הרצאות, סדנאות ואירוע הפתיחה המסורתי המרכזי. אירוע הפתיחה יתקיים ביום חמישי (הערב) 30.5, 19:30, הגן התנ"כי בסמוך למלון "לוגוס" ביד השמונה. ניתן להירשם לאירוע הפתיחה באתר של מטה יהודה.

את האירועים יפתח כמדי שנה אירוע היין השנתי שיתארח בגן התנכי, בסמוך למלון "לוגוס ביד השמונה". במסגרת האירוע יתקיימו טעימות מ-30 מיקבי אזור היין "יהודה" ויתקיימו מפגשים עם ייננים ובעלי היקבים, אוכל מקומי ומוסיקה. היקבים שישתתפו באירוע הפתיחה – יקב צובה, יקב סוסון ים, יקב נבו, יקב יהודה, יקב לטרון, יקב כרם ברק, יקב האלה, יקב רביב, יקב שורק, יקב עגור, יקב קדמא, יקב קסטל, יקב רזיאל , יקב הדר, יקב מטלר, יקב צרעה, יקב פלם, יקב ספרה, משק יין הנס שטרנבך, יקב צפרירים, יקב טפרברג, יקב רוגלית, יקב גזו, יקב מוני, יקב שריגים, יקב רמ"א, יקב יפו, יקב נבות, יקב ברבדו ויקב איילון.

בן הרוש
צילום: יקיר יעיש

ראש המועצה האזורית מטה יהודה, אבישי כהן:

"לאורך ההיסטוריה היו הכרמים והיקבים בשטחי המועצה האזורית מטה יהודה חלק בלתי נפרד מהנוף. תעשיית היין האזורית מהווה מקור פרנסה למאות משפחות ועשרות משקים חקלאיים, ומשמשת עוגן תיירותי לבעלי עסקים ואטרקציות"

אזור מטה יהודה מאופיין בזכות יקבי הבוטיק אשר מפיקים יינות מצוינים בעלי שם דבר בארץ ובעולם. האקלים הייחודי והכרמים המשובחים מובילים להפקת יינות איכותיים ואוכל מקומי עשיר המעוררים חווית יין וקולינריה שאין שני לה בארץ. כלל בעלי היקבים באזור טומנים בחובם סיפור חיים מרתק הכולל יזמות, חקלאות וחלוציות.  

ראש המועצה האזורית מטה יהודה, אבישי כהן אמר רגע לפני הפתיחה:"לאורך ההיסטוריה היו הכרמים והיקבים בשטחי המועצה האזורית מטה יהודה חלק בלתי נפרד מהנוף. תעשיית היין האזורית מהווה מקור פרנסה למאות משפחות ועשרות משקים חקלאיים, ומשמשת עוגן תיירותי לבעלי עסקים ואטרקציות. היין הינו חלק מהתרבות המאחדת בין יישובי המועצה ובכל יום מחדש מממשים מאות ייננים, כורמים וחקלאים ברחבי מטה יהודה ועשרות היקבים הפכו לא מכבר לשם דבר בתעשיית היין הישראלית שאזורי גידול הגפנים שבה הם מהאיכותיים במדינת ישראל. אני מזמין אתכם לחוות, לטעום ולחוש מכל מה שיש לאזור הייחודי שלנו להציע, לפגוש את התושבים, להתרשם מאתרים היסטוריים וארכיאולוגיים, מהנופים וממסלולי הטיול, ולבקר ביקבים, במסעדות ובאטרקציות התיירותיות״.

סיורי יין מקומיים

במהלך אירועי היין יתקיימו סיורי יין מודרכים שיעברו בין יקבי האזור: כל סיור יבקר בשלושה יקבים שונים, במהלכו יסופר סיפורו של היקב ותתקיים טעימה ממגוון היינות וכיבוד עשיר. מדריך מקצועי מתחום היין ילווה את הקבוצה בהסברים על האזור, על היקבים וכן על תעשיית היין בישראל. כלל הסיורים יתקיימו מידי יום שישי החל מהשעה 10:00 ועד שעה  15:00.

סיור ראשון: ייננים חדשים ביקבים וותיקים. יום שישי, 7/6/24, 10:00 – 15:00, מדריך: ברק יצחקי. יקבים ותיקים מתחדשים בייננים צעירים המביאים רוח חדשה על צד שימור המסורת. בסיור יבקרו בשלושה יקבים בהם לוקחים חלק ייננים צעירים. הסיור יתקיים ביקב האלה, משק יין הנס שטרנבך ויקב עגור.

סיור שני: סיור טרואר משפחתי. יום שישי 14/6/24, 10:00 – 15:00, מדריך: עידן בר אולפן.אזור ההר, סמוך ליישובים נס הרים ומטע, מהווה בית גידול ייחודי המספק ענבים איכותיים ליקבים אזוריים רבים. נבקר בשלושה יקבי בוטיק משפחתיים – יקב רביב, יקב נבו ויקב יפו.

צילום: אייל פרנקו

"'עם אחד, תשוקה אחת' אירוע קולינרי שהוקם במטרה לשקם עסקים שנפגעו במלחמה. האירוע הקולינרי הוא חוויה תרבותית וקולינרית אשר כולה כחול – לבן. באירוע יהיו שלל דוכני אוכל, אומנות, אופנה וסטייל והדגש הוא בעלי עסקים שנפגעו בעקבות המלחמה. לאורך האירוע יתקיימו מופעים מוסיקליים מגוונים"

סיור שלישי: סיור של זנים ויינות. יום שישי 21/6/24, 10:00 – 15:00, מדריך: עידן בר אולפן. באזור היין יהודה קיימים מעל 15,000 דונם של כרמי יין המהווים כרבע מהכרמים בארץ. בסיור יבקרו בשלושה יקבים המייצרים מגוון רחב של יינות מזנים שונים ותתקיים טעימה של יינות שונים המיוצרים בשיטות מגוונות. הסיור יתקיים ביקב מוני, יקב שורק – בית ספר ליין ויקב לטרון.

סיור רביעי: סיור יינניות עמק האלה. יום שישי, 28/6/24, 10:00 – 15:00, מדריכה: אורית גרינבאום לירון.

בעמק האלה פועלות שלוש יינניות המגדלות כרמים ויוצרות יין משובח ביקבים משפחתיים. בסיור יבקרו ביקבים, ישמעו על היצירה ותתקיים טעימה של מגוון יינות. הסיור יתקיים ביקב מטלר, יקב צפרירים ויקב רוגלית.

לקראת חג השבועות המתקרב, יקב צפרירים מארח ומשיק יינות לבן ורוזה חדשים מסדרת עדולם בציר 2023.

יקב צפרירים מזמין לערב שכולו על טהרת היין והמוסיקה הכולל השקת יינות לבן ורוזה חדשים מסדרת עדולם בציר 2023 יחד עם הופעת פולק & רול של ניית'ן רוד ודניאל הלפמן בהופעתם: "בין הנוסטלגי לעכשווי". לצד היין יוגשו פלטות שרקטורי וימכרו יינות היקב בכוסות ובקבוקים. מתי? יום חמישי 6/6/24, החל מהשעה 18:00.

יקב אולו – מושב גבעת ישעיהו – משיקים אירוע השקת יינות בציר 2022-2023 יום חמישי 20.6.24, בין השעות 18:00-21:00. היקב מציע טעימות של יינות לבנים, רוזה ואדום, בליווי מוסיקה חיה וכיבוד קל.

יקב לטרון – מנזר השתקנים – סיור מודרך ביקב וטעימות ממבחר היינות בכל יום חמישי בשעה 17:00

היקב מציע סיור מרתק ביקב בן למעלה ממאה שנה, סיור שיעבור בכניסות ויציאות סודיות בין חדרי החביות חדרי החביות מלאות המסתורין תוך סיפור על החיים במנזר.  

יקב עמק האלה – קיבוץ נתיב הל"ה – מציע תפריט ייחודי לצד היין והופעות חיות ביקב ואירועים נוספים

בכל ימי חמישי, בשעות 19:00-23:00.  happy hour 19:00-20:00. בכל ימי שישי, בשעות 10:00-16:00 – "שישי לנפש ביקב עמק האלה". קבלת השבת עם יין, מארזים מפנקים ומוסיקה בחצר היקב 7.6 יום שישי –  אירוע שבועות ביקב – מסיבה עברית ויין ללא תחתית

יקב קדמא – מושב כפר אוריה – השקת יינות חדשים בליווי מוסיקה חיה חמישי 13.6.2024 בשעה 19:00 ועד אחרון הטועמים. השקה של היינות החדשים: לירה 2022, קופיה 2022, פטי וורדו 2022, גראנד רזרב 2019 בהרשמה מראש באתר היקב. 12.6 – יום רביעי ביקב, בשעות 10:00-19:00 – תפריט ספישל חג שבועות לצד טעימות יין.

נורה – סדרת מפגשים על יין, אוכל ומקום במטבח המקומי של נורה שתארח את יקבי אפילסיון "יהודה" לסדרת מפגשי יינן.ית וארוחות שף: ימי שלישי לאורך החודשים יוני ויולי בין השעות 19:30-22:00 במושב מטע.

נורית (נורה) הרץ – שפית ולקטית שגרה ופועלת בהרי יהודה. המטבח של נורה מבוסס על ליקוט וחקלאות מקומית וחוגג את חומרי הגלם הטריים והנהדרים ביותר בעונה. סדרת ערבי היינן, באה לתת במה ליקבי אזור גידול היין הראשון בישראל. בכל ערב יתארח יינן.ית של יקב אחר ממטה יהודה לטעימה מודרכת של יינות היקב לצד ארוחה המותאמת ליין. הארוחה מורכבת מ7-8 מנות אותן נורית תבנה בהתאמה ליין.

צילום: אבי דודי

"עם אחד, תשוקה אחת", אירוע קולינרי שהוקם במטרה לשקם עסקים שנפגעו במלחמה: בתאריכים 6/6/24 ו- 6/7/24, סלינה מנתור במעלה החמישה – האירוע הקולינרי הוא חוויה תרבותית וקולינרית אשר כולה כחול – לבן. באירוע יהיו שלל דוכני אוכל, אומנות, אופנה וסטייל והדגש הוא בעלי עסקים שנפגעו בעקבות המלחמה. לאורך האירוע יתקיימו מופעים מוסיקליים מגוונים.

טעם מקומי – חופשה קולינרית עם גבינות מקומיות מצפון לדרום: ימי רביעי – חמישי בתאריכים 29/5/24 – 30/5/24, במלון לוגוס ביד השמונה. מפגש קולינרי אשר כולו סובב סביב מחלבות הבוטיק הקטנות והאהובות בישראל. נדב יארח סעודה בת 6 מנות, שכל אחת מהן מביאה לידי ביטוי את טעמן הייחודי של מחלבות ואדי עתיר, ברקנית ובארי. לכל אחת טרואר שונה וסיפור מרגש וייחודי לה. ביום חמישי ה-30/5, תוגש ארוחת בראנץ' מקומית, לאחריה יתקיים סיור יצרנים כפרי עם עדי מוטיל. באותו יום ייפתח אירוע היין השנתי של מטה יהודה.

יקב יהודה – מושב שורש – סיור למרגלות היקב וטעימות מודרכות עם היינן אבי יהודה –  ביקב אפשר לרכוש פלטת גבינות של גבינות בארי.

יקב קסטל – ישוב יד השמונה – שבועות ביקב יום שישי 7.6. בחגיגות תמצאו מנות מטעם "סלון אוכל", מארזים לחג, פרחים, חלות ועוגות לשבת , dj nati tamam  ,מגוון יינות היקב מוצעים לרכישה בכוסות ובקבוקים

עלות כניסה 60 ₪, כולל כוס יין ראשונה, הזמנות דרך ontopo

המתססה בישוב יד השמונה – מרכז המבקרים הופך לפאב סיידר! כל יום חמישי לאורך כל חודש יוני, בשעות 17:00-23:00 תוצרת שנפסלה לשיווק בגלל הנראות הופכת בתהליך ייצור סיידר מקצועית וייחודית לסיידר בפאב הסיידר הראשון בארץ! אין צורך בהרשמה או הזמנת מקום.

ימי שישי בבוקר וערב שבועות, בשעות 11:00 ו13:00 סיור טעימות חווייתי, הכולל את סיפור המתססה, למידה על תהליך הייצור של הסיידרים, וטעימות ממגוון הסיידרים האלכוהוליים, המיצים והקוקטיילים, תהיה אפשרות גם להזמנות פלטות גבינות ולישיבה במקום.

בראנץ' ישראלי אצל "בלושה" בצור הדסה –  הבראנץ' הישראלי של בלושה שם על שולחן אחד קובנה, שקשוקה וגם בורקס ומאחד את הלהיטים שמרכיבים את ה"מטבח הישראלי". לרגל אירועי היין תארח אלונה את ברק כץ, יועץ התיירות של מטה יהודה, מנהל אזור היין "יהודה" ובוגר לבל 3 של WEST לבראנץ' ויינות לבנים מיקבי האזור. במהלך הבראנצ' ברק יספר על עשיית היין המקומית בדגש על ייחודיות אזור יהודה. בתפריט: שלל בצקים, קובנה ענקית, מאפים ממולאים בגבינות וירקות, מתבלים והמון סלטים רעננים, יינות מיקבים מקומיים

ולקינוח עוגת רוגלך קינמון, שמרים שוקולד ופירות העונה.

בחירת היין

מה מחפשים כשטועמים יין ואיך מבדילים בין בציר אחד לשני? מה השיכר הראשון שייצרו כאן, ומה שתו בימי התנ"ך? איך מכינים "תיון" ומתי עדיף לא ליישן בחבית? יין הוא סיפור של אזור, של טרואר. לכבוד אירועי היין של מטה יהודה יתקיים סיור באפילסיון הרשמי היחיד בישראל, אל הענבים והכרמים שהפכו את האזור למעצמת אלכוהול, מראשית ימי התנ"ך ועד הפרסים והתחרויות של היום. נשלב בין כרמי הר וכרמי עמק, ובין יקבי בוטיק לבין יצור נרחב, נטעם אדומים ולבנים, חדשים וישנים, תוך שנעמוד על ההבדלים, הזנים, והניואנסים העדינים המתלווים לשתיית יין, והאתגרים בגידולו. הסיור יבקר ביקב ספרה ויקב יפו ויכלול גם סיור קצר בפארק עדולם שייתן לכם הצצה לארכיאולוגיה של עולם היין בגתות קדומים ויקבים באבן. בסיור נעסוק גם באתגרים הגדולים של תעשיית היין העולמית והאזורית.

צילום: תיירות מטה יהודה

שעת יציאה, 9:00 באזור צומת האלה (מיקום מדויק יימסר לנרשמים. 13:00 סיום משוער)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

new1
new1
new1

עוד כתבות שאולי יעניינו אותך:

אהבה על הרצף

מאז שעמית סמוכי תושב העיר אובחן על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה, הוא מצליח להוכיח לעולם ששום דבר לא יעצור אותו: הוא התקבל ללהקה צבאית, הופיע עם אמנים מהשורה הראשונה, הוציא סינגל, בדרך לאלבום ובריאיון מעורר השראה הוא מסביר: "מבחינתי השמיים הם לא גבול. תמיד אנסה להתקדם ולעשות את מה שאני אוהב. למרות המגבלה" | צילום: גדולים במדים

מברוק נועה

סרן נועה אהרון המהממת, סיימה השבוע את אחת התקופות היפות והמיוחדות שלה – שירות של 8 שנים בחיל האוויר

מתחילות שנה

אסתי אלון טייב ובעלה, פתחו את השנה בשלוש מסגרות שונות – ביתם הגדולה, אביגיל עלתה לכיתה א', אדל לכיתה ג' ונועה למעון חדש

המתכון של השף הלבן: כיסונים מנוסח גיוזה אסייתי

מי שעוד לא ניסה לטעום את כיסוני הגיוזה, לא טעם אוכל נימוח וטעים מימיו | השבוע המתכון הזה מנחם, אולי את התלמידים שחזרו ללימודים ואולי אותנו, על התקופה הארוכה והמורכבת | תכינו גיוזה, ותתנחמו

המתכון של אושרת כהן: בריוש שוקולד חלבה

רגע לפני שעוגות הדבש משתלטות עלינו אני עונה על שאלה שאני נשאלת המון: מה ההבדל בין בצק שמרים לבצק בריוש? לפני שאתחיל להסביר אני מרגישה שצריכה להוציא אזהרת מסע - נגעת נסעת. אחרי שטועמים עוגת בריוש רכה וחמאתית אי אפשר לחזור למתכוני הפרווה

גיבור ישראל: התקיימה אזכרה לאיתי שלמה ה"יד

בסוף השבוע האחרון התקיימה האזכרה במלאת 11 חודשים לנפילתו של איתי שלמה מורנו ה"יד בעת שלחם בקרב גבורה בקיבוץ זיקים | ראש העירייה גרינברג השתתף בטקס ואמר: זכיתי לארח את מלח הארץ, איתי כ"כ התרגש מעלייתו לתורה בבית הכנסת, בשמחת חייו הוא סחף אחריו את כל הצוות"

מצדיעים לחיילי הביטחון והמילואים

עיריית בית שמש קיימה בשבוע שעבר אירוע הצדעה מרגש לחיילי המילואים ולכוחות הביטחון | על הפרק: מאות תושבים שהגיעו להוכיר תודה, ולהודות על תרומתם של החיילים

גל פיטורים: ראש מנהלת תעסוקה אסתי מוסקוביץ התפטרה

במהלך ישיבת המועצה, ראש מנהל תעסוקה, אסתי מוסקוביץ הודיעה על סיום תפקידה | ראש העירייה הודה לה ואמר, "אני בטוח שבכל מקום שתהיי בו תעניקי תרומה משמעותית"

הצטרפו לעיר: 45 בנות שירות הגיעו להתנדב בעירנו

השבוע התקיים כנס לפתיחת שנה לבנות השירות הלאומי שהחליטו להתנדב בעיר, במסגרות שונות | המשנה לראש העירייה רינה הולנדר בירכה את הבנות ואמרה, "אני בטוחה שתמצאו פה קהילה חמה ומקבלת וניצור שיתופי פעולה מצוינים למען כולנו"

גרינברג נפגש עם ילדי כיתה א'

ראש העירייה, שמואל גרינברג נפגש בשבוע שעבר עם ילדי משרתי המילואים העולים לכיתה א' באולם מליאת מועצת העיר | במהלך המפגש, הוא איחל להם בהצלחה וגם העניק להם שי חגיגי

2 שב"חים ניסו לגנוב קראוון

שני שב"חים פלסטינים חשודים זו הפעם השנייה בגניבת קראוון | בפעילות ממוקדת כנגד עבירות רכוש, סיכלו השוטרים את הפעילות שלהם ועצרו אותם בדרכם לשטחי יו"ש

מפחיד: פעוטה נכוותה ממים רותחים בביתה

מתנדבי מד"א הוזעקו בשבוע שעבר לרמת בית שמש ד', בעקבות דיווח על פעוטה שנכוותה ממים רותחים | לפי הממצאים עלה שהכוויה של הילדה הגיעה לדרגה שנייה ובפלג גופה העליון | פרמדיקים וחובשים העניקו לה טיפול ראשוני, ולאחר מכן היא פונתה לביתה החולים

ברנקו וויס: פתחו את השנה עם מסר, "מתחייבים להיות ראויים"

בהתרגשות גדולה בית הספר "ברנקו וויס" בעיר פתח את שנת הלימודים עם מסר מרגש, "מתחייבים להיות ראויים" | אל הפתיחה הגיע ראש העירייה, שאמר: "קשה ועצוב לפתוח את שנת הלימודים לצד הבשורות הקשות ולצד ילדים שפותחים את שנת הלימודים"

דילוג לתוכן