המרכיבים ל6 מנות:
- כף חמאה רכה
- 2 גבעולי כרישה בינוניים קצוצים ללא החלק הירוק
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות
- חבילת פטריות פורטבלו חתוכות
- 200 גר׳ קייל מסולסל מופרד מהגבעול (או עלי תרד)
- 1 חבילה (500 גר׳) ספגטי מבושל
לתערובת הגבינות:
- 250 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- ½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- כף גדושה פלפל שחור גרוס
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% השף הלבן
- כפית מלח
- 3 ביצים
להגשה:
- גבינת קשקבל "COLLECTION", מגוררת
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ או 2 תבניותהוראות הכנה:
- 01.מחממים תנור על 180 מעלות
- 02.במחבת עלעל אש בינונית צורבים כרישה בחמאה כ-5 דקות, מוסיפים את הפטריות, השום והקייל וצורבים כ-5 דקות נוספות. מצננים. הפעלת טיימר 5 דקות
- 03.בקערה גדולה מערבבים את מרכיבי תערובת הגבינות עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים לה את הכרישה, הפטריות, השום, הקייל והפסטה המבושלת ומערבבים.
- 04.משמנים תבנים עם חמאה, מעבירים עליה את הבלילה של הפשטידה ואופים כ-30 דקות עד להשחמה. הפעלת טיימר 30 דקות
- 05.לאחר האפייה, מפזרים על גבי הפשטידה גבינת קשקבל מגורדת ומגישים.