מאת: אושרת כהן
מצרכים:
גלדים מ-4 בצלים גדולים
למילוי:
2 כוסות אורז עגול
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור עלי סלרי
4-5 שיני שום קצוצות
2 עגבניות מגורדות
תבלינים:
מלח
פלפל שחור
מעט כורכום.
לרוטב:
2 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
3 כפות רכז רימונים
מיץ מלימון שלם
3 גבעולי נענע
מים לכיסוי
הוראות הכנה:
לוקחים 3-4 בצלים גדולים ויוצרים חריץ לאורכם, מרתיחים במים חמים (בכדי שנוכל להפריד את השכבות). לאחר הרתיחה מפרידים את שכבות הבצל. (את השאריות שומרים בצד). קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע, עלי הסלרי ושיני השום. חותכים דק את שאריות הבצל ששמרתם ואת העגבניות לקוביות (לא גדולות מדי). לקערה גדולה שופכים את כל הירקות האורז והתבלינים ומערבבים היטב. לוקחים בכל פעם שכבת בצל אחת וממלאים אותה בתערובות, מגלגלים לסגירה ומניחים בתבנית כשהצד עם הפתח כלפי מטה (כדי שלא יתפרק). בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית, הסילאן, רכז הרימונים, מיץ מלימון שלם, נענע קצוצה וכוס מים פושרים. שופכים הכל לסיר עד כיסוי הממולאים ומבשלים חצי שעה לפחות. לצבע המכורמל: לאפות 15 דק'.