מאת: אושרת כהן
המרכיבים:
1 מחמאה – 200 גרם.
1 סוכר וניל
1 אפייה
1 כף חומץ
כף מי ורדים
1.5 כוסות מים רותחים
קמח – כמה שנכנס (אפרט בהמשך)
לסירופ סוכר:
3 כוסות סוכר
1.1/2 כוסות מים
כף מיץ לימון
מקל קינמון
אופן ההכנה
מניחים בקערת המיקסר את כל היבשים. מוסיפים את המחמאה מומסת ורכה, החומץ והמים ומערבבים. מוסיפים תחילה שתי כוסות קמח ומערבבים. ממשיכים להוסיף קמח לאט לאט עד שיוצא בצק קשה יחסית. לשים 3-4 דקות. מכסים בניילון נצמד את הבצק ומניחים במקרר לשעה. מחלקים את הבצק לשלוש. מרדדים דק דק ככל שניתן את החתיכה הראשונה ומניחים כמות נדיבה של קורנפלור ומגלגלים את מלבן הבצק למעין רולדה. את קצה הבצק להרטיב מעט על מנת שידבק ותיסגר הרולדה. חותכים לחתיכות ברוחב אצבע.
שימו לב לאופן הרידוד: כל חתיכה של עוגייה יש להעמיד, למחוץ כלפי מטה ולרדד דק דק. כך לסיים את כל הבצק.
הטיגון:
להניח בשמן חם חתיכה ראשונה, להפוך אותה מספר פעמים עד שתפתח. לטגן עד הזהבה.
סירופ סוכר:
להניח בסיר את מרכיבי הסירופ. לצמצם על אש נמוכה כ-20 דקות למרקם דבש ואז לקרר.
לאחר טיגון העוגיות לשפוך מעט סירופ סוכר.