מצרכים:
- 45 גרם חמאת תנובה
- 1/2 כוס סוכר חום
- חצי כפית קינמון
- 40 שזיפים מיובשים מגולענים
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 3 כפות קוניאק
- 1 כף סוכר דק
לבצק:
- 2/3 כוס (85 גר') שקדים טחונים מנופים במסננת
- 1 כוס (140 גר') קמח מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 120 ג' חמאת תנובה בטמפ' החדר
- 3/4 כוס (100 ג') סוכר
- חצי כפית תמצית וניל
- 2 כפיות ליקר שקדים (אמרטו)
- 3 ביצים
הוראות הכנה:
- 01.מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- 02.מערבבים את השמנת עם הקוניאק והסוכר הדק ומשרים את השזיפים בתערובת כשעה.
- 03.במחבת, שאפשר להכניס לתנור, ממיסים את החמאה על אש קטנה, מוסיפים את הסוכר החום ומבשלים עוד שלוש דקות.
- 04.מורידים מהאש, מפזרים קינמון ומוסיפים את השזיפים לאחר סינונם מתערובת השמנת.
- 05.בקערת מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר כ-5 דקות.מוסיפים את הביצים אחת אחת, את ליקר האמרטו, תמצית הווניל ואת החומרים היבשים (שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה, מלח).הפעלת טיימר 5 דקות
- 06.ליצוק את הבלילה מעל השזיפים שבמחבת ולאפות בתנור, שחומם מראש, למשך כ- 35-40 דקות.הפעלת טיימר 40 דקות
- 07.לצנן את העוגה למשך עשר דקות ולהפוך אותה על צלחת ההגשה.