מאת: אושרת כהן
לבצק (2 עוגות):
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
חצי כוס אבקת סוכר
150 גרם חמאה ללא מלח(רכה שנשארה בחוץ שעה)
שלושת רבעי כוס חלב
3 חלמונים
קורט מלח
למילוי:
צנצנת שוקולד למריחה
200 גרם חלבה
הוראות הכנה:
מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר. מוסיפים חמאה רכה, חלב, חלמונים ומלח, ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך. מתפיחים כשעה/עד להכפלת הנפח. מחלקים ל-2. כל חלק ישמש לעוגה. מרדדים כל חלק למלבן דק יחסית, מורחים מהמילוי, בעזרת פומפייה מגרדים מעל חצי חלבה ומגלגלים. חותכים את הנחש ל-2 ומגלגלים.
כך עושים ביתרת הבצק. מתפיחים שוב ואופים על 170 מעלות. כשהמאפה אחרי האפייה מעט מצטנן אפשר להבריש עם מעט מי סוכר.
טופינג:
נהוג ומקובל לקשט מאפה מתוך מרכיבים שקיימים בקינוח עצמו – מכיוון שחלבה נשרפת באפייה אם נקשט איתה מראש – שמתי באחת אגוזי לוז. לא תמיד צריך לקבל עלינו מה שמקובל.