מאת: אושרת כהן
חשוב לדעת: אני משתמשת במתכון עם חמאה אבל ניתן עם מחמאה או ספריי שמן (לא זית)
מצרכים למאפה:
1 חבילת עלי פילו איכותי מצוננים למקרר.
150 גר׳ חמאה מומסת/ספריי שמן/מחמאה.
למלית:
300 גר׳ פיסטוק (קלוף ולא קלוי) טחון דק.
(אפשרי מלית של 150 גר׳ אגוזי מלך טחונים דק ו-150 פיסטוק)
1/4 כוס
סוכר חום בהיר (דמררה).
לסירופ סוכר ודבש:
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
1 כוס (240 מ״ל) מי ברז
2-3 כפות דבש
אופן ההכנה:
מתחילים בסירופ סוכר – מניחים בסיר ומבשלים כ-20.דקות. מניחים בצד לצינון מלא. בקערה מערבבים 100 גר׳ פיסטוק טחון (משאירים קצת בצד בשביל הקישוט לאחר האפייה) עם אגוזי מלך סוכר חום. על משטח נח לעבודה פורסים עלה פילו, מחלקים ל-4. ומברישים בחמאה מומסת. מניחים מעט מלית בקצה הדף הקטן ומגלגלים בעזרת שיפוד כשהחלק הצר כלפינו כמעט עד הסוף. ומקפלים לצורך עיגול. כך מכינים מכל הבצק. משמנים את כל האמבטיות הקטנות שנוצרו. מערבבים את המלית ומניחים בגומה. אופים ב-170.מעלות עד הזהבה. כשהגומות יוצאות שופכים עליהן כשהן חמות סירופ סוכר.