מאת: אושרת כהן
מרכיבים
1 ק"ג קמח כוסמין לבן
1 כפית מלח
1 אפייה
3 כפות סילאן
3 כפות סוכר חום
700 מ"ל מים פושרים (כ-6 כוסות חד פעמי קר) תתחילו עם 5 ואז לאט לאט עם השישית
למריחה: 250 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
הגודל לא קובע!
אני מחלקת ל-10. יש כאלו לפחות ויש ליותר.
הוראות הכנה
להתחיל ברידוד כל חתיכת בצק עם מערוך ונייר אפיה מעל (בערך לגודל נייר האפייה) ואז לפתוח בעזרת הידיים למלבן דק ככל הניתן. הבצק צריך להיות שקפקף. לא נורא אם יש חורים, מי רואה את זה?! נמרח את הבצק בחמאה רכה, נקפל את הצדדים לכיוון האמצע ונגלגל לג׳חנונים. בסיר ייעודי לג'חנון נניח דפי אפייה שכיווצצנו לערימה ועליהם נניח את הג'חנון. נסדר את הג'חנונים בצורת שתי וערב ואם אתם אוהבים אותו מתקתק אז נמרח מעט סילאן/דבש בין שכבה לשכבה, לא חובה. יש מקום בסיר? נשטוף היטב ביצים, נסדר אותם בשכבה העליונה ונכניס לאפייה של 12 שעות על 100 מעלות (לא טורבו).