מאת: אושרת כהן
מצרכים לבצק:
500 ג קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
4 כפות טחינה
1/4 1 כוס מים פושרים (תכינו עוד רבע – יתכן שיהיה הצורך)
1 כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
מצרכים לטופינג:
500 ג בשר טחון (אני אוהבת לבקש בשר טחון מעורבב עם שומן כבש.
1 בצל גדול
1 שן שום
1 צרור פטרוזיליה
1 פלפל ירוק חריף
2 עגבניות קלופות וקצוצות.
1/2 כפית שטוחה בהרט/ראס אלחנות
מלח
פלפל שחור
תוספות: קוביות חציל אפויות/מטוגנות.
להגשה:
גרגרי רימון בעונה/צנוברים
פטרוזיליה קצוצה
סלט עגבניות
טחינה
הוראות הכנה:
שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה ולשים כ6-7 דק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מעבירים לקערה משומנת, מכסים היטב ומעבירים למקום חמים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים את הטופינג: קוצצים דק מאוד את הבצל, שום, 2 עגבניות קצוצות, פלפל חריף… מעבירים למחבת עם שמן ומאדים 2 דקות. מוסיפים את הבשר ומבשלים חצי בישול (בתנור יסיים את ההכנה). כשהבצק תפוח מספיק, מחלקים אותו ל-5-6 כדורים. מניחים את כדורי הבצק על נייר אפייה משומן ופותחים בעזרת האצבעות. מסדרים על כל חתיכת בצק שכבה אחידה מתערובת הבשר, התערובת צריכה להגיע ממש עד שולי הבצק, כי הבשר מתכווץ מעט באפייה. מזלפים על כל הלחמעג'ונים מעט זמן זית. אופים כ20- דק עד ששולי הבצק שחומים ופריכים. לפני ההגשה מפזרים על הלחמעג'ונים פטרוזיליה קצוצה וגרגרי רימון. מגישים עם סלט עגבניות וטחינה.
בתאבון.