מאת: אושרת כהן
מצרכים לשכבת הבשר:
3-4 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום כתוש
500 גרם בשר טחון עם מעט שומן כבש.
תבלינים:
1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
1/2 כפית בהרט
2 כפות רסק עגבניות
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
מצרכים לשכבת הפירה:
5 תפוחי אדמה גדולים.
1/4 כפית אבקת שום
חצי כפית מלח
קורט כורכום
אופן הכנה:
בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן ומטגנים בצל ושום לריכוך. בערך 10 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש בינונית עד שהבשר כמעט מוכן. (את הבישול יסיים באפייה). מוסיפים תבלינים, רסק ומים, טועמים אם צריך לתקן תיבול. מצננים מעט. בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים עד ריכוך מוחלט ומועכים לפירה חלק. מצננים. יאללה מרכיבים: מניחים את תערובת הבשר, שהצטננה מעט, בתוך תבנית מלבנית 20X30. שמים מעל חצי משכבת הפירה, משטחים ומחליקים. שמים את הבשר כולל הנוזלים כל שכבת הפירה. מכסים את הבשר במחצית הפירה שנותרה.
לצריבה מלמעלה:
למרוח חלמון ביצה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות ומגישים.