המרכיבים ל2 חלות:מרכיבים:
- 1 כוס עלי אורגנו טריים
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק מאוד
- 1 ק"ג קמח לבן
- ½ כוס שמן זית
- 2½ כוסות חלב
- 2 כפות שמרים יבשים
- ¼ כוס סוכר
- 1 כף מלח
מלית:
- 1 קובייה (250 גרם) בולגרית 24% פיראוס
- 1 צנצנת פסטו פרמזן של אוליביה
- פלח פרמג'יאנו רג'יאנו COLLECTION
ציפוי:
- 1 ביצה טרופה עם כף חלב
- שומשום שחור
- מלח גס
ציפוי לאחר האפייה:
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
- 4 כפות שמיר/פטרוזיליה קצוצים דק מאוד
- כפית שום גבישי
הוראות הכנה:
- 01.בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי החלה.
- 02.לשים היטב כ־7 דקות.הפעלת טיימר 7 דקות
- 03.מעבירים לקערה משומנת מעל ומכסים בשקית, מתפיחים כשעה בטמפ' החדר.
- 04.לאחר שעה מחלקים את הבצק שתפח לשני חלקים.
- 05.כל חלק מחלקים לשלושה/ ארבעה כדורים.
- 06.מגררים את הגבינות בקערה ומערבבים עם ממרח הפסטו.
- 07.מרדדים כל כדור על משטח מקומח מעט לעלה דק אובאלי.
- 08.מורחים מהמלית לאורך העלה ומגלגלים לרצועה מהודקת, כדי שהמלית לא תגלוש החוצה באפייה.
- 09.קולעים מהרצועות הממולאות חלה של שלושה/ארבעה חלקים בצורה לא מהודקת ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- 10.מברישים הברשה ראשונה של ביצה טרופה עם חלב ומתפיחים 25 דקות, לאחר מכן מברישים שוב בביצה טרופה עם חלב ומפזרים שומשום שחור ומלח גס.הפעלת טיימר 25 דקות
- 11.אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות עד השחמה, כ־30 דקות.הפעלת טיימר 30 דקות
- 12.מיד לאחר האפייה בעודן חמות מברישים את החלות בחמאה מומסת מעורבבת עם עשבי תיבול ושום.