מאת: אושרת כהן
מתכון ל-4 סועדים רעבים:
2 כוסות אורז ריזוטו.
5 כוסות מים רותחים
1 בצל ענק קצוץ/2 בינוניים.
3-4 שיני שום קצוצות
1 חבילת פטריות חתוכות לרצועות, עדיף פורטובלו.
50 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן
2/3 כוס שמנת מתוקה
חופן גבינת פרמזן
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר 25 גרם מהחמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב להשחמה. מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים ומטגנים 4-5 דקות נוספות. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב. מוסיפים את היין, מערבבים וממתינים עד שהוא נספג. מוסיפים בהדרגה מים רותחים, כל פעם בערך חצי כוס, וכשהם נספגים מוסיפים עוד. ממשיכים כך עד שהאורז מתרכך ונוצרת מעין דייסה דביקה. מוסיפים את השמנת, את יתר החמאה והפרמזן, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומגישים.